Последно посещение: Пет Дек 01, 2023 4:54 am Дата и час: Пет Дек 01, 2023 4:54 am
 [ 2 мнения ] 
Минчо Христов: Светът трябва да е социално справедлив 
Автор Съобщение
Аватар

Регистриран на: Вто Апр 28, 2009 11:44 pm
Мнения: 129
(View: Всички /В темата)

Мнение Минчо Христов: Светът трябва да е социално справедлив
[url=http://nezavisim.net/]
http://nezavisim.net/[/url]

Новите ни европарламентаристи нека бранят интересите на хората, които ги избраха, пожелава независимият (и неуспял евро-) депутат

- Какво се случи с вас - като водач на листата на Съюза на патриотичните сили "Защита" за евровота, г-н Христов? Четири години защитавате интересите на т.нар. обикновени хора (колкото и да е неприлично да ги наричаме "обикновени"), а те взеха, че не ви изпратиха в Европарламента...
- Не се чувствам губещ, ако това е въпросът ви. Винаги съм отстоявал позиции. Важното е да има алтернатива.
- Алтернатива на нещо или на някого?
- Алтернатива на политическата класа. Гледам напред, защото далеч по-важни ми се струват предстоящите парламентарни избори.
- Ще участвате и в тях, така ли?
- Да, с желание да променя политическото статукво. А на политическите сили, които успяха да изпратят свои представители в Европарламента, пожелавам успех. Пожелавам им го съвсем чистосърдечно. Нека защитават по-малко своите партии и повече - интересите на хората, които са ги избрали. Да се борят например за безплатно здравеопазване и за безплатно образование на българските граждани.
- Това може ли да стане чрез работата на избраниците ни в Европарламента?
- Разбира се, ако бъдат приети съответните закони. Ето пример за читателите на ДУМА - ако ЕП приеме закон - ДДС-то върху лекарствата съвсем "да го няма", или поне да е със силно намалена ставка (както, между другото, е в огромната част на страните членки на Европейския съюз), то и България ще бъде длъжна да спазва този закон. Същото се отнася и за защитата на потребителите от терора на големите монополи - цените на мобилните услуги, на тока, на парното са високи, сравнени с покупателната способност на хората.
- Ако бихте станали евродепутат, г-н Христов, към коя група бихте се присъединили с тия ваши съвсем левичарски, както биха ги нарекли някои, виждания за днешния свят?
- Вижданията ми за днешния свят са всъщност за социална справедливост. Далеч по-важно от котерийните политически борби е кой какви позиции ще отстоява. Например утре (бел. ред. - днес) ще внеса предложение в парламента за отмяна на точковата система за пенсиониране.
- За пореден път?
- Да, нищо че е за пореден път. И наистина чистосърдечно и съвсем добронамерено призовавам колегите-депутати, особено от Коалиция за България, а и от другите политически партии, които обещаваха отмяна на точковата система, да гласуват "за". И в рамките на оставащаите 2-3 дни парламентарен живот на Народното събрание да приемем този закон.
- Как оценявате сам себе си като парламентарист? В евровота за вас, мисля си - почти лично, защото бяхте водач на листа, дадоха гласа си почти 12 хиляди души - недостатъчно за ЕП, но и не малко българи всъщност са повярвали във вас...
- Въпреки че не бяха приети много мои предложения - например за отпадането на депутатския имунитет, за отзоваването на депутати, за референдумите, все пак успях, надявам се, да направя нещо добро за хората. Например забранихме "такса електромер", която електроразпределителните дружества възнамеряваха да въведат, което пък означаваше, че всеки, който има електромер в дома си, щеше да плаща една твърда сума - примерно от пет лева на месец, просто и само защото има електромер. Успяхме "да се преборим" и с наказателните лихви за потребителските кредити, наложихме, заедно със Стела Банкова, спиране на застрояването в междублоковите пространства.
- Имате ли обида към хората, които като че ли не ви разбраха и гласуваха главно "партийно"? А иначе по улици, кафенета и в домовете си говорят понякога точно това, което вие говорите от парламентарната трибуна?
- Обида? Не, не съм обиден. В никакъв случай не мога да се сърдя на хората. А аз ще продължа да се боря по същия начин, както го правех и досега.
- Ще сте от листата на Съюз "Защита" ли?
- Още не е сигурно, но вероятно - да. Важното е да решаваме конкретните проблеми и "болните въпроси". Необходима е и незабавна антикризисна програма, която да включва редица икономически стъпки от страна на правителството както за гарантиране на влоговете, така и за наказателна отговорност за раздаване на необезпечени кредити. Т.е. да бъде проведена незабавно политика на доходите, което, за съжаление, не виждам да се прави в момента. А още по-малко го виждам пък като проект на дясната опозиция, на която, забележете, една от основните точки е да се приватизират и болниците. За по-голям абсурд в тази тежка кризисна ситуация просто не мога да се сетя! Както не се сещам и за по-голямо престъпление. Българското общество се нуждае от повече справедливост, хората, които проведоха криминалната приватизация, трябва да отговарят за това. А енергоразпределителните дружества и БТК трябва да бъдат върнати отново на държавата.
- Национализация? За това говореха и други лидери на други формации.
- Не национализация. Справедливост. Други наистина говорят, а аз съм внесъл конкретни законопроекти. Стенограмите са живи.

_________________
ЗА НАЦИОНАЛНО МОГЪЩА И СОЦИАЛНО СПРАВЕДЛИВА БЪЛГАРИЯ!


Чет Юни 25, 2009 3:40 am Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Вто Апр 28, 2009 11:44 pm
Мнения: 129
(View: Всички /В темата)

Мнение Re: Минчо Христов: Светът трябва да е социално справедлив
Изправени пред зиналата страшна икономическа гробница, ние, работилите по 30-40 години за нова България, можем само да кажем:
# Господа, изпълнихте поръчението: Унищожихте плодовете на десетилетния национален труд!
# Продадохте десетократно по-евтино индустриалните мощности!
# Родихте хиляда нови милионери за сметка на милиони обеднели!
# Създадохте най-голямата безработица в Европа!
# Разпръснахте по света 800 хиляди млади хора!
# Направихте от специалистите улични продавачи и охранители!
# Превърнахте боклукчийските кофи в спасителен изход!
# Намалихте нацията с близо 1 милион жители!
# Съкратихте средната възраст на българите с 10 години!
# Върнахте забравената детска неграмотност!
# Отворихте път на младите хора към проституцията и наркотиците!
Не можете само едно: да ни отнемете самочувствието на строители на съвременната ни родина! Нарекохте го “носталгия по миналото” и я обявихте за голям грях. Това си е ваша грижа! Наш дълг е, докато можем, да пазим паметта за съзиданието!

http://bgsviat.narod.ru/BulgAria_koqto_izgubihme.htm


http://bgsviat.narod.ru/

_________________
ЗА НАЦИОНАЛНО МОГЪЩА И СОЦИАЛНО СПРАВЕДЛИВА БЪЛГАРИЯ!


Чет Юни 25, 2009 3:41 am Профил WWW
 [ 2 мнения ] 


Кой е на линия

Регистрирани потребители: CommonCrawl [Bot]


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
Powered by phpBB , Almsamim WYSIWYG © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Превод: Ioan Arnaudov