Последно посещение: Пон Окт 23, 2017 2:37 am Дата и час: Пон Окт 23, 2017 2:37 am




 [ 63 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Да седнем на една маса 
Автор Съобщение
Princess
Princess
Аватар

Регистриран на: Пон Авг 03, 2009 9:12 am
Мнения: 1640
(View: Всички /В темата)

Мнение Re: Да седнем на една маса
Браво на вас! :|
Това е солиден брачен стаж. И много ценен опит. В опознаването на другия и на собствения свят -чрез него.

Да ви е честит празникът! :date:



Желая ви много здраве, обич и топлина, които да поддържат уюта в дома ви. Наздраве!




_________________
Имай смелост да си служиш със собствения разум.


Чет Юли 14, 2011 7:57 am Профил
Sorceress
Sorceress
Аватар

Регистриран на: Пет Дек 04, 2009 2:04 pm
Мнения: 158
(View: Всички /В темата)

Мнение Re: Да седнем на една маса
я един месец по-късно да дръннем по един коктейл в ранния следобед
нека е мохито



защото дъждът спря, слънчо изгря и един прохладен, свеж коктейл е повече от подходящо питие!

_________________
Omnia mea mecum porto


Чет Авг 11, 2011 2:42 pm Профил
Princess
Princess
Аватар

Регистриран на: Пон Авг 03, 2009 9:12 am
Мнения: 1640
(View: Всички /В темата)

Мнение Re: Да седнем на една маса
Тук е слънчево от сутринта.
Нека е мохито...



+++


Виждаш ли,
това е твърде странно чувство –
да си на поглед разстояние и да не виждаш.
Да предусещаш захарта по устните,
а карамелът да е нанагорно трижди.
Знаеш ли,
това е също като парадокса
да ти посеят мрак, а да пожънеш искри.
Да си на мястото на кислород в двуокис
до въглерод. Токсин, без да го искаш.
Надявам се,
не ти е твърде странна мисъл,
че ще простя на лошото устата.
Естествено ми е – по гъливерски в ниското
не се сече и с дъх тревата.
Не се сърди,
това е твърде странно чувство –
да си прашинката в око и да прощаваш.
Объркано. Да, странно е.
Но мое. И изкуство.
И да се мразя, че те няма(м)?
Не, не става.






Д.Дечева

_________________
Имай смелост да си служиш със собствения разум.


Чет Авг 11, 2011 3:14 pm Профил
Princess
Princess
Аватар

Регистриран на: Пон Авг 03, 2009 9:12 am
Мнения: 1640
(View: Всички /В темата)

Мнение Re: Да седнем на една маса
Днес съм на вълна гръцка кухня ...и аромат на море в косите.






Бяла риба в торбичка




  • 6 филета от бяла риба
  • 1 бр. лимон
  • 1 бр. портокал
  • мащерка
  • розмарин
  • девесил
  • сол
  • черен пипер

Ястието се приготвя в целофановите торбички, които са пригодени за печене на пиле и риба.
В торбичката се сипват 2-3 супени лъжици мазнина, поставят се филетата от риба, сок от 1 лимон и 1 портокал и подправките. Торбичката се завързва добре и се слага в тава. Поставя се в студена фурна и се пече на средна температура (около 180 С). Много е важно температурата на фурната да не превишава 200 С, защото торбичката ще се спука. След достигане на температурата рибата се пече 20-30 минути.




_________________
Имай смелост да си служиш със собствения разум.


Пет Авг 12, 2011 8:17 am Профил
Princess
Princess
Аватар

Регистриран на: Пон Авг 03, 2009 9:12 am
Мнения: 1640
(View: Всички /В темата)

Мнение Re: Да седнем на една маса
Милопита-гръцки ябълков пай



За тестото:

  • 170 гр.брашно
  • 125 гр. студено краве масло, нарязано на кубчета
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 яйце
  • 60 мл. прясно мляко
  • 1 супена лъжица коняк
  • 1 чаена лъжица бакпулвер

Брашното се пресява с бакпулвера. Изсипва се в купата на кухненски робот заедно с маслото и захарта. Разбиват се за кратко. Добавя се яйцето и коняка. Разбиват се отново, като едновременно се добавя по малко от прясното мляко докато се оформи меко тесто.
Тестото се разстила в тава за пай с диаметър 25 см. Оставя се в хладилник за 20-30 минути.
За пълнежа:

  • 600 гр. ябълки
  • 2 супени лъжици кафява захар
  • 1 супена лъжица мед
  • 1 супена лъжица краве масло
  • 1 супена лъжица коняк
  • 1 супена лъжица захар за поръсване

Ябълките се нарязват на дълги парчета.
Загряват се маслото, захарта, меда и коняка. Изсипват се ябълките и се задушават 6-7 минути докато омекнат. Изваждат се от сиропа и се оставят да се охладят.
Парченцата ябълки се подреждат върху тестото. Посипват се със захар. Пая се пече на 180°C за 35-40 минути. След като се извади от фурната се оставя да се охлади.
Може да се поръси със сиропа, в който са се задушавали ябълките, канела и смлени орехи.

_________________
Имай смелост да си служиш със собствения разум.


Пет Авг 12, 2011 9:37 am Профил
Princess
Princess
Аватар

Регистриран на: Пон Авг 03, 2009 9:12 am
Мнения: 1640
(View: Всички /В темата)

Мнение Re: Да седнем на една маса
Хайде на късна закуска! Който пости - ще гледа!!! :D


Тези банички са горе-долу лесни за приготвяне – особено щом си купуваш от магазина листите за баница. Може да се използва и друг вид тесто. За пълнежа всяко меко сиренце би ти свършило работа – фета, пармезан или пък козе сирене.
Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 20 минути
Доза: 15 до 20 малки банички
Продукти:
250 грама бутер тесто (около 10 листа)
1/4 чаша козе сирене (или друго меко)
1/2 намачкано твърдо сирене
1 голямо яйце
1/3 чаша настъргано сирене чедър или швейцарско (кашкавал също може)
1/2 чаена лъжичка сушен риган
Щипка сол
Свеж пипер на вкус
Щипка лют червен пипер
1/3 до 1/2 чаша разтопено масло за намазняване на тестото
1 чаена лъжичка сусамени семена за поръсване
Приготвяне:
1. Ако бутер тестото е замразено, остави го да престои в хладилника за 8 часа или през нощта, например.
2. Извади го от хладилника 2 часа преди да го използваш, оставяйки го опаковано.
3. Смачкай сирената в средна купа, докато се смесят.
4. Счупи яйцето в малка купичка и разбий.
5. Добави яйцето, кашкавала, ригана, солта, пипера и лютия пипер, тогава разбъркай.
6. Намазни два листа с фолио.
7. Разопаковай бутер тестото и го разстели.
8. С остър нож го нарежи на парчета от 40смх20см.
9. Покрий ги веднага с фолио и тогава с кърпа. (Работи с парчетата едно по едно, за да не изсъхнат.)
10. Извади едно парче бутер тесто и го намазни с разтопено масло.
11. Загъни на дължина и направи парче от 40смх10см.
12. Намазни леко с масло.
13. Сипи 2 чаени лъжички от сместа със сиренето на всеки край.
14. Загъни пълнежа диагонално, за да се оформи триъгълниче и пак намазни.
15. Продължи да загъваш другите така, докато тестото свърши.
16. Нареди триъгълните банички в намазнена тавичка.
17. Отново намажи леко с масло.
18. Следвай стъпките от 10 до 17, докато тестото ти свърши.
19. Загрей фурната до 180 градуса.
20. Намажи отново баничките с разтопено масло и ги поръси със сусамени семенца.
21. Печи ги за 20 минути или докато станат златисти.
22. Сервирай ги топли, не горещи, на стайна температура.



_________________
Имай смелост да си служиш със собствения разум.


Вто Дек 20, 2011 10:32 am Профил
Princess
Princess
Аватар

Регистриран на: Пон Авг 03, 2009 9:12 am
Мнения: 1640
(View: Всички /В темата)

Мнение Re: Да седнем на една маса
Да ви е сладко!



_________________
Имай смелост да си служиш със собствения разум.


Съб Яну 21, 2012 10:39 am Профил
Princess
Princess
Аватар

Регистриран на: Пон Авг 03, 2009 9:12 am
Мнения: 1640
(View: Всички /В темата)

Мнение Re: Да седнем на една маса
Добър ден!
Прекрасно време...

И изгрява Слънце...

Свети в кехлибареното вино.

И в очите на влюбен мъж.

Наздраве!




_________________
Имай смелост да си служиш със собствения разум.


Сря Фев 22, 2012 1:13 pm Профил
Princess
Princess
Аватар

Регистриран на: Пон Авг 03, 2009 9:12 am
Мнения: 1640
(View: Всички /В темата)

Мнение Re: Да седнем на една маса
Добро утро! {}


Хайде на попарник . Диетичните ще гледат! :P




_________________
Имай смелост да си служиш със собствения разум.


Пет Фев 24, 2012 9:27 am Профил
Princess
Princess
Аватар

Регистриран на: Пон Авг 03, 2009 9:12 am
Мнения: 1640
(View: Всички /В темата)

Мнение Re: Да седнем на една маса
АБСОЛЮТНОТО ЛЯТО НА КАМЕН ВОДЕНИЧАРОВ
В петъчен юлски следобед се виждаме с Камен Воденичаров, избран от водка Absolut за един от най-успелите в своята област. Шведският бранд скоро покани супермодела Каролин Винберг за муза, модната дизайнерка Ида Хьостед за автор на облеклата на работниците в дестилерията и диригента на Нюйоркската филхармония Алън Гилбърт да дирижира създаването на алкохолния еликсир. В търсене на съставките на съвършенството се срещаме с Камен да ми разкаже какво го мотивира да е първи, какво прави неговото лято абсолютно и с какво ежедневието му е различно. „Един мой ден може да побере събития за цяла седмица - казва той. - До началото на юли съм бил четири пъти до морето - в Слънчев бряг, Варна. С Любо (Киров) и Орлин Горанов имахме участия. Водих събитие, откривах сезона с телевизионното ни предаване. Снимах клип. Подготвям се за едни филмчета, които ще снимаме.
Може би това е темпото, за което човек трябва да е готов, за да става все по-добър?
Става все по-трудно, защото мотивацията е силна, когато има кой да го оцени. Все пак непрекъснато се усъвършенствам, чета. Завърших режисура. Имам няколко проекта. Правят ми се истинска, смешна комедия и романтичен и любовен филм. Играе ми се в театъра. Имам хубав телевизионен проект, но българските телевизии са голямо разочарование. Там нещо се запуши и ми се ще да гръмне, за да има отново емоция и желание да се правят красиви неща.

Кое е най-необичайното, което си правил, за да си най в своята област? Различни неща. На Карибите, докато снимахме „Сървайвър“, скачах от вeртолет в морето. Не го заснехме, но Карибите ми станаха любима дестинация. Те са идеалното място за почивка. Представям си съвършения купон на някой от плажовете, с малко добри приятели, приятна жива музика, разговори с лежерно настроение, коктейли – куба либре и кайпириня. Някога държах дискотека „Момо“ във Варна за три сезона, най-голямата в България тогава. Правехме партита денонощно! Превъртял ми е километражът за купон. Искам да съм в по-спокойна среда.

Опиши ми любимото ти лятно събуждане... То е в ден, в който нямам никакви задачи и уговорки. И понеже при разсънването първо идва звуковата картина, обожавам да чуя шум на вълни и глъчка на играещи наоколо хлапета. Скоро бях във Варна в хотел в близост до двор на училище. Децата си играеха абсолютно свободно, гонеха се и крещяха. Беше много готино. Някога живеех до църквата „Свети Седмочисленици“ и чувах отгласа на камбаните и също много ми харесваше.

Как изглежда абсолютното щастие за теб? Може би е миг, който трябва да имаш сетивата да усетиш. Може би е състоянието на влюбеност и еуфорията, която изпитваш тогава.

Кои са хората, на които се възхищаваш?
Възхищавам се на игумена на Преображенския манастир Георги. Добър, начетен, хармоничен човек, с верни сетива и познания. И ако православната ни църква беше само от такива хора, щяха много да ни помагат. Наскоро коментирахме с приятели, че тук ни е наблизо Кемал Ататюрк, който е достоен за възхищение. За да спаси и да запази държавата си за съвсем кратък период от време той прави на пръв поглед невъзможни реформи. Почти за месец премахва арабската писменост и я заменя с латинските букви. Въвежда Юлианския календар на мястото на арабския. Премества столицата от Истанбул в Анкара. Маха фесовете и фереджетата и прави държавата светска, събужда икономиката, а на всички, които не са били съгласни с това, им отрязва главите. Е, не това последното ми харесва, разбира се. Но може би в предишен живот съм живял в Истанбул, чувствам се много специално в църквата „Света София.”
Лилия Стамболова

_________________
Имай смелост да си служиш със собствения разум.


Сря Сеп 05, 2012 9:11 am Профил
 [ 63 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Следваща


Кой е на линия

Регистрирани потребители: CommonCrawl [Bot]


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
Powered by phpBB , Almsamim WYSIWYG © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Превод: Ioan Arnaudov