Последно посещение: Пон Юли 22, 2024 6:46 pm Дата и час: Пон Юли 22, 2024 6:46 pm
 [ 1 мнение ] 
Бог бави но не забравя- стане ТЕ, стане сливналии!!!!!!!!!!! 
Автор Съобщение

Регистриран на: Пет Авг 13, 2010 9:21 pm
Мнения: 4
(View: Всички /В темата)

Мнение Бог бави но не забравя- стане ТЕ, стане сливналии!!!!!!!!!!!
Царят на хаоса загърби и „Речица” Стига ,СТИГА, СТИГА........... Така жители на "Речица" протестираха през януари 2007 пред общинския съвет.

Денят
СРЯДА, 17 Януари 2007

"6 хиляди бранят Лечков с блокада"-така бяха излъгани всички граждани в РечицаСЛИВЕН.
6-хилядният сливенски квартал "Речица" се вдига на бунт в подкрепа на кмета Йордан Лечков. "Всяка къща от нашия квартал се подписа под идеята на градоначалника да се изтегли кредит за пълна реконструкция на "Речица". Общинският съвет обаче я отхвърли. При нас улиците не са асфалтирани от 20 г., а дупките са като лунни кратери. Нито една къща няма канализация и даваме по 100 лева на месец за чистене на септичните ями." Това заявиха гражданите /селяните/ от Речица. Вчера той обяви намерението на жителите да блокират за час главния път София - Бургас. "След това ще пропуснем движението на колите през нашите улици - да разбере цяла България как живеем", каза Къчев. Жителите на "Речица" дават на общинските съветници последен шанс да приемат кметското предложение на януарската сесия на 25 януари.


Програма на кандидатът за кмет на община Сливен Йордан Лечков за втори кметски мандат П Р О Г Р А М А
ЗА РАЗВИТИЕТО И ВИЗИЯТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН
НА ЙОРДАН ЛЕЧКОВ
НЕЗАВИСИМ КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН И „ГЕРБ”
„ ЗА СИЛНА И ИКОНОМИЧЕСКИ НЕЗАВИСИМА ОБЩИНА СЪС СЪВРЕМЕНЕН И ГЪВКАВ ПОДХОД В УПРАВЛЕНИЕТО И РАЗВИВАЩА СЕ СОЦИАЛНА, ОБРАЗОВАТЕЛНА И ИНВЕСТИЦИОННА ПОЛИТИКА!”

Мотото на предлаганата дългосрочна програма за икономическо и социално развитие на Община Сливен, характеризира основните приоритети и насоки в предлаганата политика за управление:
Приоритетните инфраструкторни обекти които предвиждаме да се реализират са:
2.1.1. Подмяна и реконструкция на водопреносна и канализационна мрежи съвместно с ИСПА и Европейските фондове на територията на Община
Сливен – гр.Сливен и села.
2.1.2. Улична канализация с ПСОВ в кв.”Речица” община Сливен.
2.1.3. Изграждане на улици в гр.Сливен и населени места в Общината.

Това е нашата посока, нашата визия за бъдещето и просперитета на нашия град, за по-добрия, по-европейския начин на живот.


Нека вървим заедно! Ние сме един отбор! - и тогава ще Ви ограбя напълно


И през това лято няма изгледи да започне направата на канализация в кв. "Речица". Граждани от квартала организираха инициативен комитет който иска сметка от кмета Лечков за неизпълнените предизборните обещания за Речица и споделиха: "Изминаха много месеци от първата копка, но никой не дава надежда, че работата ще започне. А ни проглушиха ушите с предизборни обещания. Кметът Йордан Лечков да каже какво става с парите от банковия заем, от който бяха заделени 9 милиона за "Речица" –настояваме за пълна прозрачност за отпуснатия заем.
Напомняме на кмета Лечков как речичани бяха въвлечени в демонстрация пред общинския съвет на 25. 01. 2007г. Тя бе организирана от хора на Лечков с цел да бъде притиснат общинския съвет, та да гласува изтеглянето на 22-милионен заем от банка "Дексиа". И той бе гласуван. Част от парите отидоха за асфалтиране, водоснабдяване и др., но тези за "Речица" продължават да стоят в банка или в някой джоб, за тях общината плаща солени лихви. Поне така беше доскоро. Сега слух се носи из "Речица", че кметът може да е посегнал на тези пари и те да отидат за други дейности най-вече за изграждане на неговите обекти или хотели. Там се крие истината за парите."На кмета не му пука за "Речица" и затова инициативния комитет ще организира подписка за сезиране прокуратурата за излъганите обещания дадени на 15.10.2007 г. при първата копка за канализацията. Дали слуховете отговарят на истината и дали кметът се кани да посегне на парите за канализацията на "Речица", може само да се гадае. То ще е голям скандал, защото вероятно за връщането им обратно във въпросния фонд ще трябва да се разпродава общинска собственост, а такава почти не остана твърдят общински съветници, запознати със случая. Според тях все по-фрапиращо става цялостното управленческо. С безцеремонен и заповеднически тон се редят нещата около фирми и обекти, от които кметът е лично заинтересован, и най-вече тези от неговия кръг. С това се изчерпват административните му отговорности и нерядко се стига до вземане на негови решения. През този си мандат кмета Лечков се е променил станал е по-неконтактен и по-безцеремонен. А журналисти коментират, че на пресконференции Лечков вече не кани шефовете на дирекции Защото нищо не става по план, а както реши той самият.Като истински самодържец еднолично решава съдбата на избирателите в Речица. Кога да отпочне изграждането на даден обект, коя да е фирмата изпълнител, кога да бъде разкопана еди коя си улица. Ей така, без план и нерядко без да има сключен договор между общината и съответната фирма. Съветниците твърдят, че договори се сключват със задна дата, но фактурите за Бог знае как свършената или ... несвършена работа биват предлагани за подпис. Знаят ли съответните ресори какво подписват? коментират се. Кметът, "цар на хаоса", както го нарече преди време вестник "Стандарт", има главна заслуга за сегашното състояние на Сливен и Речица.

Лечков на трибуната в Речица дава своите ПРЕДИЗБОРНИ обещания!!!


Откриване на първата копка за канализацията в Речица!


Изнасяне на обещанията пред гражданите на кв.Речица!!!
Не е тайна, че цялото героично бързане е, за да се усвоят едни пари. Кмета Лечков след като се върна обяви, че общината дължи на “Хидросистеми” ДЗЗД 37 милиона лева за вече свършена работа! Фирмата се управлява от 24-годишния Мартин Стефанов.
Сливенският кмет заяви за пореден път намерението си Община Сливен да тегли кредит. Към момента общината все още не е изплатила заема си от 11 милиона евро към банка „Дексия”, теглен през 2007 година. Този заем бе обоснован с проект за изграждане на канализация и асфалтиране на квартал „Речица”. До ден днешен обаче, хората от "Речица" не са видели нито канализация, нито асфалт. Според кмета за инфраструктурата на „Речица” вече били нужни 40 милиона лева и общината се готвела да кандидатства за финансиране по европейски програми а не се задава въпроса че откраднатото ще се връща, не от хората а от кръдеца.
ЗА ДА СЕ СТИГНЕ ДО ИСТИНАТА, ПРОКУРАТУРАТА ТРЯБВА ДА ДОКАЖЕ ЧЕ ЗАКОНИТЕ ГИ ПРЕЛАГА А НЕ ДА ГИ ЗАОБИКАЛЯ ЗА ТАКИВА КРАДЦИ!!!Как кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен ще закрие кампанията си с концерти Сливен, 26 октомври 2007 г./БТА/
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Сливен Йордан Лечков, издигнат за втори мандат, ще закрие кампанията си с концерти на оркестър "Карандила" и певицата Славка Калчева, съобщиха от предизборния му щаб. Музикантите ще свирят за живеещите в ромския квартал "Надежда", а Калчева ще пее за жителите на предградието Речица. Лечков ще присъства на откриването на Международния турнир по спортни танци в местната зала "Васил Левски", както и на откриването на изложба в галерия "Май" на картини от шестия пленер по живопис, организиран и спонсориран от семейство Лечкови тази есен. /ПС/

Из предизборната реч на ЛЕЧКОВ с която ни излъга и стана КМЕТ!!!
На 15 октомври 2007 г. в квартал Речица започна строежа на каналезацията. За откриването на първата копка бяха дошли кмета Лечков, който беше в слежебен отпуск и присъсваха и Кавръков, Чолакова, К.Къчев, Д. Батаков, Н. Къчев, Р. Русев и голяма част от отбора му за вкарването във втория мандат за кмет. Реч държа кмета Лечков, обръщението му към насилението на Речица е: Аз съм безкрйно щаслив,че това се случва точно сега.
Един кмет и десет мандата да има не може да свърше всечко, от което има нужда една община. Но не може да отречем факта, че този обект, който чака своето изграждане години наред, се проектира и започва да се страи тъкмо от нашата администрация.
След десет години Сливен ще оцени направеното от нас. Мисля че няма да има вече никой против да включим всички в един мащабен проект – „Българка”, „Младост”, „Стоян Займов”, „Дами Груев” и други, както и много села, тъи като голяма част от тях имат нужда от канализационна и водопреносна мрежа.
Общинската администрация в Сливен изготви проект, който е финансиран от 11мил. евро. Общината има стройтелно разришение от главния архитект, за изграждане на първия етап от проекта. За сега се изпалняват стройтелни работи за 5 мил. лева.
Лечков:От тук нататък отговорността е на община Сливен и след години ще се оцени какво сме направили. Ето това е още едно доказателство на това, което говоря последните години, че общена Сливен е готова за предизвикателство да
съфинансира такива обекти. Затова сега нещата са в ръцете на профисеоналистите.


ПОРЕДНАТА ЛЪЖА НА КМЕТА ЗА ТАЗИ ГОДИНА ЗА РЕЧИЦА
"Подготвя се нов проект за ВиК и канализация на сливенското предградие „Речица”


Съобщиха по новините, че щял да се кандидатира за трети път- кой ще му повярва , обаче! при положение, че няма и приемен ден- не бил психиатър или зъболекар, за да има такъв. Представете си! Речица все още е без канализация, да не говорим за улиците!!!
{ Публикувано на 17 05 2010 от veneta }

АЗ СЪМ КАЗАЛ, ЧЕ АКО ТРЯБВА С КОЛЕЛО ЩЕ ОТИДА ДО БРЮКСЕЛ И ПАК ПАРИ ЩЕ НАМЕРА ЗА СЛИВЕН /из речта на Лечков/
Така си е, народа го е казал - Апетитът идва с яденето. И колкото повече лапа скъпият ни господин кмет, толкова повече му се услажда. Защо да не си направи една югоизточна губерния направо? Как много се е загрижил за целия град ; може и да му повярва някой, ако е малоумник. Единственото което прозира е: Да се лапнат милиони от европейските фондове и програми, а ако не може от там, да се откраде бюджета на община Сливен. Трябвало, това, трябвало онова - вижте, че има още квартали в Сливен, дето нямат канализация въобще(Сотиря, Речица, Клоцохор), а някъде няма и вода(Сотиря), какво ще обясним на тези хора, че подмяната на вече изградената ВиК е по-важна ли, това е престъпление. Жалкото е, че и навсякъде в другите градове подобни тарикати са узурпирали властта и смучат като пиявици. Ямбол - подобна картинка отново със приближени до сливенския кмет фирми, какво да говорим - да се занимаят компетентните органи - егаси европата сме тука направо!


БУРГАШКИЯ ЗАТВОР ТЕ ЗОВЕ ЛЕЧЕ, ОПРАВИЛ СЪМ ТИ КИЛИИКАТА...........


Пет Авг 13, 2010 9:41 pm Профил
 [ 1 мнение ] 


Кой е на линия

Регистрирани потребители: CommonCrawl [Bot]


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
Powered by phpBB , Almsamim WYSIWYG © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Превод: Ioan Arnaudov