Последно посещение: Пон Юли 22, 2024 8:03 pm Дата и час: Пон Юли 22, 2024 8:03 pm
 [ 2 мнения ] 
Гражданско сдружение „Истината за Алексей Петров“ инициира п 
Автор Съобщение
Аватар

Регистриран на: Вто Апр 28, 2009 11:44 pm
Мнения: 129
(View: Всички /В темата)

Мнение Гражданско сдружение „Истината за Алексей Петров“ инициира п
Гражданско сдружение „Истината за Алексей Петров“ започва събиране на подписи на 30.08.2010г. в 10.00 часа в центъра на Плевен, пл. „Възраждане“, до фонтаните. Пунктът ще бъде открит от 10.00 до 14.00 часа, а от 14.00 до 19.00 часа подписи ще се събират в стая 207, ет.2 на пл.“ Възраждане“ – 1.
Подписката се състои от две части:
ГРАЖДАНСКО СДРУЖЕНИЕ „ИСТИНАТА ЗА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ“
ПОДПИСКА
- В подкрепа на всички задържани при полицейски акции през последната една година, чиито човешки права са нарушени.
- В подкрепа на идеята за незабавно освобождаване от ареста на Алексей Петров, поради липса на доказателства за съществуването на „Октопод“.
Нашите призиви са:
ЗАЕДНО ДА СПРЕМ ЛЪЖАТА!
ДА ДАДЕМ ДУМАТА НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ!
ГЛАСНОСТ И ПУБЛИЧНОСТ НА ПРОЦЕСА!
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
ГРАЖДАНСКО СДРУЖЕНИЕ „ИСТИНАТА ЗА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ“
ПОДПИСКА
Изразяваме несъгласие
- срещу подбора на свидетели от криминалния контингент;
- срещу анонимността на свидетели;
- срещу манипулацията и притискането на свидетели, злоупотребявайки с уязвимото положение на някои от тях
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Очакваме гражданите на Плевен да изразят своята гражданска позиция. Убедени сме, че мнението на всеки от нас по този въпрос и по други проблеми на съвремието ни е от особено значение за развитието на демокрацията в България.
http://bgpetition.com/istinata-za-alexe ... index.html - Интернет ПетицияБиография1. Алексей Илиев Петров е започнал кариерата си в МВР на 14 годишна възраст в Средното сержантско училище в гр. Пазарджик.
2. През 1981год. постъпва като редови член на Поделение 72620 на МВР, известно като Специализиран отряд за борба с тероризма, известен и като Червени барети.
3. До 1992год. е преминал по цялата стълбица на кариерно израстване и напуска Поделението като командир на Отряда. Никога не е бил агент на ДС, работил е единствено като офицер в Отряда за борба с тероризма.
Оценката, която му е дадена към този момент гласи: „Личност с устойчива нагласа за личностно самоутвърждаване в рискова, отговорна и обществено – значима дейност; склонен е да отстоява справедливи каузи, хармониращи с неговата ценностна система. Активна, динамична личност, той не избягва сблъсъците при открито отстояване на собствените си разбирания и убеденост. Добрите интелектуални възможности и сравнително уравновесеният характер му позволяват да проявява необходимото хладнокръвие и премереност в поведението при възникване на конфликтни ситуации. Общителен, контактен човек, проявяващ афинитет към работата с хора, с много добре развити комуникативни способности. Културен, задълбочен събеседник, склонен да проявява съпричастност и ангажираност към социално – значими проблеми.
Така водещи психолози са оценили Алексей Петров, когато е бил на 30 години. Очевидно е, че човек, който единствен в България е залавял лично терористи /Според думите на Премиера Бойко Борисов/ няма никакви причини да реши да се превърне в престъпник.
4. След като напуска Отряда за борба с тероризма Алексей Петров се е занимавал активно с карате – бил е треньор на Националния отбор по карате и създава един от най – титолуваните клубове по карате „Левски – Спартак”.
5. През този период Алексей Петров се Включва активно в различни граждански и бизнес проекти.
6. В периода на силовите групировки ВИС и СИК той им се противопоставя, включително организира и граждански структури за такова противостоене – Съюз на бившите барети, Асоциация за гражданска самозащита.
7. От февруари 2001 год. е кадрови офицер на оперативно внедряване към НСС.
8. През този период е бил нееднократно награждаван и повишаван.
9. След осветяването му през 2008 год. Алексей Петров е преназначен в ДАНС, където се обявява против прилагането на методите на ДС за унищожаване на неудобни хора и опоненти. Инициира въвеждането на екипната форма на работа между институциите.
10. На 20.06.2008год. получава разрешение за работа с класифицирана информация на ниво „строго секретно” след като спрямо него е извършено необходимото щателно проучване по законовия ред.
11. Този допуск му е отнет поради отпаднала необходимост едва на 18.11.2009год., близо три месеца след напускането на ДАНС.
12. През месец септември 2009год. напуска ДАНС по своя воля.
13. За втори мандат е Съпредседател на Българската Национална федерация по карате.
14. Член на Управителния съвет на спортен клуб „Левски”.
15. Изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива.
16. Доктор на икономика, доцент по сигурност.
17. Преподавател от години по Фирмена сигурност в УНСС и Пловдивския университет.
В периода 01.04.2008год. – 31.12.2009год. Алексей Петров дава нееднократно интервюта в най-четените български ежедневници относно нивата на лихвите по кредитите в България и техния пагубен ефект върху малкия и среден бизнес.
Инициатор и автор е на писмото на Съюза за стопанска инициатива до инистър Дянков с практически предложения за пазарно намаляване на лихвите по кредитите в България.

_________________
ЗА НАЦИОНАЛНО МОГЪЩА И СОЦИАЛНО СПРАВЕДЛИВА БЪЛГАРИЯ!


Пон Авг 30, 2010 3:46 pm Профил WWW
Аватар

Регистриран на: Вто Апр 28, 2009 11:44 pm
Мнения: 129
(View: Всички /В темата)

Мнение Анонимно предупреждение за заплаха срещу живота на Алексей П
Анонимно предупреждение за заплаха срещу живота на Алексей Петров
12.09.2010

Иванка Славчева

Инициатор на гражданското движение „Истината за Алексей Петров“

На 10.09.2010г. в 22.33 часа на личния си мобилен номер, който е общодостъпен – написан е на сайта за контакти, получих анонимно обаждане от мъж, който се представи за колега на Алексей Петров. Цитирам дословно думите му:

“ Вие ли сте Иванка Славчева? Обажда се един колега на Алексей Петров. Предадена е голяма сума пари за неговото ликвидиране.

Намерете начин това да стигне до него.

Аз ще Ви потърся пак.“

На следващия ден уведомих органите на реда и сигурността за този сигнал като предоставих възможност за проверка и разпечатка на телефонните обаждания.

Очаквах, след като се предприемат необходимите мерки за осигуряване на подсилена охрана за Алексей Петров, информацията да стане достъпна за медиите и обществеността.

Затова правя днес изявлението си пред вас.

Обръщам се към всички български медии и към цялата общественост с призив да следят събитията около съдбата на Алексей Петров, защото аз наистина мисля, че неговият живот е застарашен.

Доколко обаждането почива на факти, доколко е сериозно и кой се е обадил, това е работа на компетентните органи и ще чакаме отговор от тях.

Но общественият интерес и наблюденията на медиите в този толкова нашумял и преднамерен процес, са по-важни от всякога.

http://istinatazaalexei.com/


Нед Сеп 12, 2010 3:00 pm Профил WWW
 [ 2 мнения ] 


Кой е на линия

Регистрирани потребители: CommonCrawl [Bot]


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
Powered by phpBB , Almsamim WYSIWYG © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Превод: Ioan Arnaudov