Последно посещение: Пон Апр 15, 2024 8:00 am Дата и час: Пон Апр 15, 2024 8:00 am
 [ 2 мнения ] 
Магистрала МАРИЦА още ще ни изцица !!! 
Автор Съобщение

Регистриран на: Сря Юни 10, 2009 8:55 am
Мнения: 207
(View: Всички /В темата)

Мнение Магистрала МАРИЦА още ще ни изцица !!!
Магистрала МАРИЦА още ще ни изцица !!!
Магистрала МАРИЦА пак е оскъпена - искат се още пари, между 40 и 70 милиона лева, за покриване на пропуски при възлагането и ново отклонение !!! За отводняване, изходи, преходи и други неща. Какви са проблемите ??? КОЙ ги създава ???

- Държавата, некадърниците от АПИ и Министерството. ЗАЩО ???
ТРЯБВА ДА СЕ РАЗБЕРЕ :
ПЪРВО : Не е въпрос на ниски цени при оферирането, а на лоши подготовка, оценка и проучвания, както и на лошо определена начална тръжна цена !!!!!!!!!!!!! СЕГА се вижда, че евтиното излиза доста скъпо. АКО бяха поставени изисквания точни - изходи, укрепвания със стени, отводняване, осветление и т.н., ТОГАВА и началната тръжна цена щеше да е друга, примерно по-голяма с 30% !!!! Но за качествена магистрала. И след това, на търга, който иска да сваля
цената - да сваля, но ще трябва да изпълни всичко, което е поето при търга !!!!!!!!!!!!!!!
ВТОРО : Некачествено изградените магистрали, при това без много от задължителните елементи за такова строителство, ще УВЕЛИЧАТ много разходите за поддръжка след това. Въпреки „гаранциите” на строителите, поети в договорите за строителство. А тези високи разходи ги плащаме всички ние !!! С винетки, тол такси, данъци и т.н.
ТЪПА Държава сме !!!! Затова и нашите магистрали са без предпазни бетонни стени, мрежи се късат, пътища се изкривяват и наводняват, настилки се пукат, няма изходи, надлези и подлези..... . Всеки може да сравни Гръцките с Българските магистрали. Качеството на нашите е под всякаква критика !!! Мутренска работа, при това с много хвалби !!!!!!!!!!!!Сря Фев 25, 2015 10:25 am Профил

Регистриран на: Сря Юни 10, 2009 8:55 am
Мнения: 207
(View: Всички /В темата)

Мнение ЦИГАНСКА ПРЕСТЪПНОСТ И РОЛЯТА НА ДЪРЖАВАТА
ЦИГАНСКА ПРЕСТЪПНОСТ И РОЛЯТА НА ДЪРЖАВАТА
Какво да се прави ??? Циганската престъпност е из цялата страна. Много села и градове са пропищели от набезите и насилието над гражданите. Ако така продължава, провинцията я очаква ново робство – този път циганско !!! Какви да бъдат най-важните мерки, които държавата и местната власт трябва да предприемат ??? Ето основните :

1. Жилищата на циганите трябва да са законни. Обитателите в тях да са с адресна регистрация, не повече от десет души на един адрес. И трябва да си плащат всички сметки : ток, вода, данъци.
2. Незаконните жилища да подлежат на законово събаряне. Задължително, както е за всички Българи. Пришълците трябва да се връщат там, откъдето са дошли.
3. Заловените при кражби да бъдат съдени по бързата процедура, като за по-леки престъпления се прилага и принудителен обществено-полезен труд за определен период. Има много пътища, улици и магистрали в ремонт и строеж, на които такива хора да работят.
4. Помощи за деца да се отпускат до 3-4 – то дете и то само на хора и семейства, които работят.
5. Настаняване в жилища - общински, държавни и по Европейски програми, да става само за хора и семейства, които работят !!! За семейства, които не могат да си намерят сами работа, да се дават по 10 дка земя за обработка. Със задължението земята да се обработва. Има достатъчно пустеещи общински и държавни земи. Такава програма може да се нарече : „ДОМ срещу ЗАЕТОСТ” !!!

ПП. КЪДЕ са парите за циганската интеграция ? Отиват основно в Циганските фондации и управляващите ги барони, а не за реална помощ – образование, квалификация, намиране на работа.


Пон Май 25, 2015 8:46 am Профил
 [ 2 мнения ] 


Кой е на линия

Регистрирани потребители: CommonCrawl [Bot]


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
Powered by phpBB , Almsamim WYSIWYG © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Превод: Ioan Arnaudov