Последно посещение: Пон Юли 15, 2024 4:02 am Дата и час: Пон Юли 15, 2024 4:02 am
 [ 1 мнение ] 
България – страна на бедност и привилегии !!! 
Автор Съобщение

Регистриран на: Сря Юни 10, 2009 8:55 am
Мнения: 207
(View: Всички /В темата)

Мнение България – страна на бедност и привилегии !!!
България – страна на бедност и привилегии !!!
Бедност материална, бедност духовна. Нарастваща през годините. Привилегиите са навсякъде, растящи като тежест и обхват, което застрашава не само устоите на обществото, но и обществения морал като категория. Категория, определяща развитието на нацията като цяло.
Привилегиите засягат не само политическите структури и нрави, но и цели части от обществото, сектори и групи от хора, работещи някак си, и дори такива, които не си вършат добре работата. Основните привилегии, които тежат като воденичен камък на шията на Българския народ, са следните:
1. Привилегии на политиците.
Тотален имунитет, не само за това което говорят и правят като политици, но и за престъпленията, които извършват. Използвани политици, недосегаеми „политици”. Те имат най-големите партийни субсидии за спечелен глас в Европа. Всяка година държавата дава на партиите около 50 милиона лева. С тези пари ТЕ после ни купуват на изборите. И пак ни управляват. Един порочен кръг, в който ГЕРБ са водещи. Да не говорим, че 120 депутата са напълно достатъчни за страна като България.
2. Привилегии на всички власт имащи.
Наскоро заковани и дори разширени в новия закон за НСО, който дори президентът не върна, формално дори....... Обгрижването на властниците – дело на всички !!!
3. Привилегии на МВР и полицаите.
Милиционери по манталитет и душа, станали полицаи. А старите кадри са си все по местата и са все началници. И работят добре с мафията. България оглавява Европейските класации по брой полицаи на глава, по размер на финансирането на МВР като част от БВП, но е на дъното по ефективност на структурите, които дават на обществото сигурност и справедливост. Искат се 20 заплати при напускане, пари за порциони и години стаж, големи заплати и бонуси, но се дава малко в замяна. Крещящо противоречие. Да не говорим за ранното пенсиониране. Когато една страна плаща значително повече на силовите структури, на полицаите и „пазителите”, отколкото за образование, на учителите и преподавателите, тя няма бъдеще като модерна държава. Всички плащаме 1.2 – 1.3 милиарда лева годишно на МВР, а не получаваме елементарни грижи и защита.
4. Привилегии на магистратите от Съдебната власт.
Недосегаемост, имунитет и високо заплащане. Срещу нищо в замяна. Ако не броим оправдателните присъди на мафиоти, хилядите прекратени дела, липсата на обвинения и отказите за производства...... ВСС е срам за Съдебната система, а бивши и настоящи Прокурори са начело по притежание на пари, имоти и хотели, у нас и в чужбина
5. Привилегировано заплащане в големите държавни структури и институции.
В държавните компании. Големи възнаграждения и отказ те да бъдат ограничени и дори съобщени публично. Възнаграждения в пъти по-големи от тези на Президента и Премиера. Институции като БНБ, КЗК, КФН, Южни и всякакви потоци, БЕХ-НЕК и др. такива са очебийни примери.
6. Привилегии в здравеопазването.
Привилегията да ползваш нещо без да плащаш. За сметка на осигуряващите се. НЗОК непрекъснато е с недостиг на средства. Не само заради „присвоените” от Бойко Борисов и Дянков 1.5 милиарда лева от резерва на НЗОК, но и в резултат на голям брой неосигурени лица. Близо един милион граждани не са здравно осигурени, включително и най-малко 90% от циганите. Пенсионното ни осигуряване е в същото окаяно положение. Тук също привилегированите изяждат парите на останалите граждани.
7. Привилегии при ползването на комунални услуги.
Циганите масово и от години не плащат ползването на ток и вода, не се осигуряват, а получават социални помощи от бюджета по всички програми. Раждат много деца с цел получаване на детски добавки и дори се стига до абсурда, деца да раждат деца и за това да им се плаща. Социалното министерство и правораздаването си траят за този феномен, а знаят, че това е дори незаконно. Защото се случва на деца.
8. Привилегии за червените ДС бизнесмени и техните мутри.
Нерегламентирани, но действащи. Те са недосегаеми и необезпокоявани. Независимо дали управляват държавата или някой бизнес. Затова няма нито едно разкрито топ-убийство, случило се през годините на прехода. Няма и нито един осъден топ-управник, „бизнесмен” или партиец, независимо от явните нарушения които е извършил. Което се вижда от всички. Оправдаването или неразследването на такива хора отдавна е станало правило.
Това са ОСЕМ привилегии за всички, които ни управляват и ограбват. Като октопод, задушаващ в прегръдката си хората у нас, стари и млади, или поне тези, които са останали в страната. Със сигурност списъкът на привилегированите и „по-равните” може да бъде разширен и допълнен. Но и този, посочен по-горе, е достатъчен, за да съсипе живота на поколения Българи. Които не виждат перспективи за развитие и надежди за оцеляване. България загива, с всеки един изминал ден, месец, година ......


Нед Мар 13, 2016 7:00 pm Профил
 [ 1 мнение ] 


Кой е на линия

Регистрирани потребители: CommonCrawl [Bot]


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
Powered by phpBB , Almsamim WYSIWYG © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Превод: Ioan Arnaudov