Последно посещение: Съб Сеп 07, 2024 11:21 pm Дата и час: Съб Сеп 07, 2024 11:21 pm

[ 2 мнения ] 
Търся си юрист да дело срещу "държавата" 
Автор Съобщение

(View: Всички /В темата)

Мнение Търся си юрист да дело срещу "държавата"
Здравейте, господа юристи,

Вече няколко години тръбя по форуми и медии, търся адвокат за дело СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА по повод на антинационално поведение на властимеющите!

Проблемът (конкретния) е гаврата с официалния български език (предавания на турски език по национални медии, и особено....АНТИБЪЛГАРСКИ ПОСТИНГИ, РАЗПАЛВАНЕ НА ОМРАЗА и....невъзможност на пишещи на Български да изкажат мнение в повечето от рубриките на http://www.kircaalihaber.com/bg/

Това е ОБЩИНСКИ ФОРУМ НА НРБ - плащан от ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ! В този сайт има само една "витринна част" в която може да се прочете нещо на български език. Дори и да се напишат коментари по често антибългарските им статии! Освен че често просто ТРИЯТ постингите..... не е възможно за невладеещи писмено и говоримо турски език да влязат във техния форум, както и да защитят реално произхода и стойностите си!

.....

Знайте, че в повечето демократични страни малцинствата имат право на Кабелни телевизии и вестници на езика на малцинството. Но САМО В БЪЛГАРИЯ.... липсват задължителните другаде субтитри на видеотата им, както и превод на официалния език на ВСИЧКО написано на малцинствения език!

.....

КОЙ БЪЛГАРСКИ ЮРИСТ ИЛИ ОБЩЕСТВЕНИК....ПОНЕ ЩЕ ПОКАЖЕ КАКВО СТАВА ??? (НЕ СЪМ ТЪРСИЛ ДРУГИ ТУРСКОЕЗИЧНИ САЙТОВЕ В БГ.) Все пак.....платен от Държавния ни бюджет сайт.... е ПРОТУРСКА ТРИБУНА на лъжи и омраза !!!

По този проблем сам писал къде ли не в Бг медии, политици, общественост. Но обидите и наглостта (поне в този сайт ) не спират! Лично с Волен Сидеров дори съм говорил по въпроса преди години ! Както и по факта, че болшинството "български турци" с преселници от Руската империя по споразумение във Султана в края на Кримските войни! ( за този факт говорят и Ботев-Примери от турското правосъдие..... Георги Сава Раковски също разказва за "бедните татари" заселени из България. ....аз лично имам съседи и приятели ТАТАРИ, чиито дядовци учеха още български и турски език като чужденци, а днес са ЧИСТИ ТУРЦИ") И Волен Сидеров продължава да говори за ТУРСКА ПАРТИЯ ДПС !!!

Та.... ще се намери ли смелчага да ми помогне да покажем фактите ???

Ако търсите исторически факти...има и в книгата "Как станах хайдутин" на панайот Хитов, "На гости на Бесарабските българи" от банатския професор-етнолог Васил МАРИНОВ..... имам дори познат историк, който ДОКАЗА същото....но му затлачиха устата още по времето на Тато!!!

Чет Сеп 02, 2010 4:59 pm Профил

(View: Всички /В темата)

Мнение Re: Търся си юрист да дело срещу "държавата"
Ето ви и един скорошен мой "опит" да защитя българщината

http://www.kircaalihaber.com/bg/?pid=5&id_news=1048

Чет Сеп 02, 2010 5:04 pm Профил
 [ 2 мнения ]