|
Последно посещение: Съб Сеп 07, 2024 10:44 pm |
Дата и час: Съб Сеп 07, 2024 10:44 pm
|
Автор |
Съобщение |
alba
Princess
Регистриран на: Пон Авг 03, 2009 9:12 am Мнения: 1640 (View: Всички / В темата)
|
Re: Докосване
Минаване на предела
Когато няма никого отвъд мъгливото усещане за есен и нямам оправдание за дъжд, за сторените в миналото грешки
полека онемявам от вина, а сянката ми диша учестено. Отвъд очите ми е планина, която мен и другите разделя.
И в тъмното се уча да мълча свободната ми воля е черупка. Сподавените думи си личат по силата, с която после удрят.
Душата си усещам като път, погълнат от вековните дървета, и чувам – с корените пият ръст и глътки светлина със върховете.
Ще трябва да намеря светлина, с която да премина през предела. Изгубена в бездънна тишина изкачвам най- дълбокото в небето.
И себе си усещам – сетиво, за друго измерение човечност. Приличам на избухнало дърво, което пази в сянката си вечност. biser4e
_________________ Имай смелост да си служиш със собствения разум.
|
Вто Ное 08, 2011 8:30 am |
|
|
alba
Princess
|
Ако думите имат собствен живот по-далеч от живота потънал във дните като някъкъв опит да кажеш, дишам още, в нещо по-значимо, нещо някак по-истинско. А какво е живота обърнат във нас крачки, хора, и мисли набързо на малки залъци, колко всичко от това си всъщност точно ти, и колко усещаш какво е оцеляло още в другите. А когато слезе познатия есенен хлад, без предвестия, без напомняне часа за нова среща, и докосне с невидима натежала ръка, тази пепел на всичко прието с години отвътре. Във такива моменти се стели мъгла като призрачна сутрин в мистична пиеса, но е всичко реално и все пак непривично, просто липсват боите даващи пространство за цветност. И тогава когато притопляш за малко кръвта, с чаша вино, и загадъчност с очи на момиче, и си ти, а всъщност дори не си точно там, а някаква единна душа, в недрата на мислите. И говориш, че има прозорец отвъд, зад гори и полета, и малката къща за птиците, и ако затвориш достатъчно дълго за миг очи, ще чуеш как вятърът докосва листата,навярно от лудост. Просто миг, толкова има живот мисълта, ако тръгнеш да гониш следите на вятъра, аз мълча, аз съм сън, аз съм само пръстта от която някой ще засее душата си.
ne-be
|
Пет Ное 11, 2011 10:23 am |
|
|
alba
Princess
|
Талант за обичане Партитурата на ноември е мокра и вятърна, с хоризонтни ръце дирижира всяко твое изливане.
Не се питай защо падат висящите изгреви и се скупчват разхлипани по безсънното ти тяло, а в моите ръкави надничат изпотени ноти и удължават нощта.
По цялото протежение на татуираното небе няма нито едно място, в което да те няма. Да те обичам е единственият ми талант, защото смисълът на живота има твоя вкус. mariq-desislava
|
Пон Ное 14, 2011 3:41 pm |
|
|
alba
Princess
|
Натрупал-ненатрупал... Многопластов е всеки сняг в сърдечния ми зàвет. Не ме смразява зимното пространство, а облакът валящо леконравие... Обичам те. Студът не се съмнява. Обичаш ме. Далечно и прохладно. През зимата небето се смалява, защото част от Слънцето откраднах. От Него ли, от мраз ли изгоряхме и дишаме в ръцете зачервени, смаляваме се. Стапяме се. Сняг сме. От себе си – снежинки – разделени. Натрупал-ненатрупал в обичта си, смалил се, несмалил се, ще ме има единствено в мечтата за онази различна, невъзможно бяла зима. АТОМ
|
Чет Ное 17, 2011 10:49 am |
|
|
alba
Princess
|
Когато ми остане свят едничък и няколко небета за преглъщане, земята-портокал, набъбнала в очакване ще я разчупя,
а с тялото си ще потъна в теб, лодкарю мой – пазител на последната планета.
Поискай ме от всички земни божества, за да засветя над земята и любовта ни да взривя със себе си.
Извивай ме във песен, във птица ме извивай, извивай ме в настръхнали кипариси. Притискай ме, лодкарю, по-силно ме притискай, не спирай да ме галиш във съня си.
За първи път ще се родим един от друг, един във друг, навсякъде, където сме се търсили. mariq-desislava
|
Вто Дек 20, 2011 10:37 am |
|
|
alba
Princess
|
беше нощем улиците блестяха от лед и празнота изпод устните ти се разпръскваше смях невидим валеше върху ламарините на мълчанието
беше нощем маските ни се пропукваха, ежедневието се оттичаше от лицата ни а вятърът го отвяваше като недоносени снежинки в тъмното
беше нощем оголвахме се от претенции, срамежливо завити с януарските облаци се докосвахме тихо през тях
беше нощем събирах думите ти една по една и измислях птици от тях за да ги пуснем да живеят живота ни сами
беше нощем, бяхме себе си вплитахме миговете в ръцете си цигарите ни говореха повече от нас с очите ни
беше нощем, беше отвъд каквото и да е било познато неумело се опитвахме да изразяваме нежност а тя изпълваше пространствата със себе си и я дишахме друго не ни оставаше
беше нощем, нощ като узряла череша на върха която те примамва и изкушава да я опиташ дори да се пребиеш минутите се трупаха отстрани на чашите ни малки въглени за бъдещи спомени
беше нощем, бяхме себе си върху масата танцуваше смях без причина а зад прозорците януари ни прегръщаше като дете на сбогуване sowhat
|
Сря Яну 04, 2012 10:37 am |
|
|
alba
Princess
|
Фрагменти
1. Когато любовта подсвирне весело в ухото ми обличам слънчевата дреха на късмета, обличам слънчевата дреха на сезоните и слънчево лицето ми просветва.
2. Нощта е болна – болка е и рана, разкъсаната перуника на сърцето е. И в болката й сякаш е събрана скръбта на всички изоставени от своите любими.
3. На дните си от глината неподатлива, с ръцете на упорството ще се опитам да извая щастието си.
4. Рисунъкът на щастието е изящен и става по красив и лек, притиснат от петната тежки на тъгата.
5. Освободен на предразсъдъците от преградите, вулканът на сърцето ще изригне мощно.
6. Върху цъфтящото дърво на радостта ми днес кацнаха грабливите нахални птици на тъжни помисли и на тревоги. Очаквам изстрелът на хубав миг да ги прогони. ivliter
|
Чет Яну 05, 2012 9:10 am |
|
|
alba
Princess
|
Когато плача Казвам ти – че ми липсваш, Всъщност, не си признавам, че плача заради себе си Заради къщата, която е празна без присъствието ти, Заради това, че вече ми е все по трудно да е превръщам в дом, Заради столът ти, който е празен, Заради вратата, която не отваряш, Заради прага, който не прекрачваш Да, заради това, че вътре в себе си, съм още едно малко неуверено момиче, Което има нужда от усмивката ти, От одобрението ти, татко. Когато плача, Лъжа себе си и светът, че е защото ми липсваш, А всъщност е Защото имам нужда да съм малка, Да знам, че си зад мен и ме закриляш Че ме подкрепяш, когато върша глупости И се гордееш с човекът, който ме научи да бъда И знаеш ли, силна съм Толкова силна, колкото ме направи ти Давайки ми неопетненото си име, Даде ми толкова много обич Даде ми сила И търпение Само едно не ме научи, как да спра да те чакам... sowhat
|
Пон Яну 30, 2012 2:51 pm |
|
|
alba
Princess
|
Днес е тихо навън. Не минават самотници, скрити в своите облаци от разрошени мисли Няма вятър дори. Само дрипави улици и купчинки тъга от изсъхнали листи.
Днес е тихо навън. Някак плоски са хората. По лицата им сякаш начупени думи униват. Нямат въздух дори. Вдишват само умората от гърдите на зимата - и самотни заспиват.
Днес е тихо навън. Някак сляпо е времето, всеки миг в него пита - с безумни въпроси. Плаче в него дъжда. Плаче в него и вярата и опитва с молитва от живите обич да проси.
Днес е тихо навън. Сякаш слънцето спира, насъбрало в сърцето си мъка - по дивото лято. Нещо скита в съня му. Нещо в него умира и се пръсва на хиляди болки... навътре в душата му... ch
|
Вто Яну 31, 2012 8:46 am |
|
|
alba
Princess
|
Сага за отдаването Намери си го - грешник по презумпция. Убивал беше. Серийно. И хищно. И бе преливал с девет адски унции душите на загиналите нищи. И кръстове побивал бе в земята си. (Гърба му - съща гробница след битка.) Убивал. И духа. И самотата си. И носеше студа си в девет плитки заплетени от пътищата чужди, нерадостно пресекли му съдбата. Отричаше да има грижи, нужди. Като прокЪлнат криеше душата си. А тя реши да му извие пръстен. И да го свърже с Бащината вяра. Тогава бе безумна и невръстна, тогава бе и мъдра, тиха, стара... И резна. Беше твърде на дълбоко. Покапа чиста кръв. Изви сърцето. И някъде отгоре, от високото посечен падна гълъб бял. Небето и се сведе до едно златисто кръгче обрамчило безименно съюза им. А после тишината, хищна, вълча помаза раната и, от любов охлузена. И мина ден, и два. Или година... Не помни времето, не помни нищо. Което не намери не подмина и се вживя от обичта на хищник. А той се раждаше от утро в утро и все по - светли ставаха очите му. Не бе запомнил, гледайки навътре, не бе видял и, че отнемат дните му. И вече можеше да чува в мрака. Да пълни ириси от светлината. А тя остава вечер, и го чака. Да утеши прелятото в душата и. Да плъзне пръсти по гърба и тежък с побити кръстове на чужди нищи. И да изтръгне колелцето нежност от златното небе на влюбен хищник. И още чака. А небето зрее сърцето му към Изток да поеме. По раменете му крила на ангел греят, очите са откъснати от времето и с тях не вижда, щом погледне долу където се прелива, с девет унции и тихичко, безгласно му се моли да я намери. Грешна. По презумпция. secret-rose
|
Сря Фев 01, 2012 12:56 pm |
|