Последно посещение: Пет Апр 12, 2024 4:29 pm Дата и час: Пет Апр 12, 2024 4:29 pm
 [ 1 мнение ] 
ТОК, цени и протести 
Автор Съобщение

Регистриран на: Сря Юни 10, 2009 8:55 am
Мнения: 207
(View: Всички /В темата)

Мнение ТОК, цени и протести
ТОК, цени и протести
Организирани и „масови” протести, подкрепени от медии и манипулатори. Включително от Маниполатора Кошлуков по ТВ7 тази Събота!!!
ПЪРВО : Електроразпределението /чрез ЕРП-тата/ е последният етап на продажба на електричество на крайните потребители – хора и фирми. То не е като парното, защото всичко се измерва точно и всеки консуматор знае какво е потребявал и какво дължи. Ако някъде са сменявани електромери с п(нови и модерни такива и при пренасянето на старите показания е допусната грешка, то същата може лесно да бъде оспорена и отстранена. Не вярвам такива случаи да са повече от 100 за един регион. Затова, който ковсумира – плаща, както е отчетено на електромера. И никой не може да надписва !!!
ВТОРО : Електричеството минава през много етапи, докато стигне до нас. Производство, пренос високо напрежение, подстанции, пренос 10/20 киловолта, трафопостове и накрая 200/380 волта напрежение стига до консуматорите. И всеки етап има своите разходи и своята цена. Затова ДКЕВР контролира процесите и определя цените на всеки един етап, а с това приходите на всеки участник.
ТРЕТО : Какви са печалбите от продажбата на електроенергия ??? Как се разпределят те между всички участници по веригата ??? За ЕРП-тата остава около 18% от крайната продажна цена. Останалите 82% се разпределят по веригата и остават в държавните компании !!! Остават в БЕХ/НЕК и производителите на електроенергия, за да се покриват разходи и извършват инвестиции, да се обслужват заемите за АЕЦ Белене, както и да се плаща скъпо за ко-генерациите на Топлофикациите в страната !!! С парите на всеки Българин се плаща част от топлото .....
ЧЕТВЪРТО : С приходите си, в рамките на тези 17-18%, ЕРП-тата трябва да покрият всички свои разходи : за инвестиции, персонал, сгради, мрежи, екипи, трафопостове, електромери. При ниската крайна цена за 1 киловатчас електроенергия, тези приходи не са достатъчни дори за минималните инвестиции, да не говорим за печалби, особено големи, за каквито тръбят някои „врагове на Западния капитализъм”.
ПЕТО : Какви са протестите срещу ЕРП-тата ??? Целта на всички тези атаки, организирани и захранвани от червената енергийна мафия, е да бъдат изгонени Чехите и Австрийците от България. ЕОН вече напусна, тъй като не виждаше перспективи за развитие в една манипулирана и непазарна среда, с минимални печалби и максимални проблеми, каквато Българската държава създаде и продължава да утвърждава от 2006 година досега. На мястото на Европейците, в крайната фаза на електроразпределението ще дойдат енергийни мафиоти - наши и Съветски ребята. И тогава няма да има протести, защото „другарите са наши”, иначе тоягата ще заиграе.
Желаният МОДЕЛ : всички ресурси и тяхното разпределение да попаднат в ръцете на червената буржоазия и нейните олигарси. Примерите са много : в близкото минало – Нефтохим/ЛУКОЙЛ, последван от Булгартабак, съвсем наскоро - ОЦК и БТК/Виваком, а в бъдеще и останали големи производители и снабдители !!!
НАРОДЕ ?????


Съб Фев 09, 2013 2:40 pm Профил
 [ 1 мнение ] 


Кой е на линия

Регистрирани потребители: CommonCrawl [Bot]


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
Powered by phpBB , Almsamim WYSIWYG © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Превод: Ioan Arnaudov