Последно посещение: Съб Юли 20, 2024 6:33 pm Дата и час: Съб Юли 20, 2024 6:33 pm
 [ 1 мнение ] 
КАК ДА ОБЩУВАМЕ С МЪРТВИТЕ 
Автор Съобщение

Регистриран на: Съб Яну 23, 2010 3:00 pm
Мнения: 10
(View: Всички /В темата)


Местоположение: София
Мнение КАК ДА ОБЩУВАМЕ С МЪРТВИТЕ
В ЦАРСТВОТО НА ОТВЪДНОТО
Придворният астролог на кралица Елизабет I доктор Джон Дий бил и некромант, т. е. той призовавал духове и се опитвал да общува с отвъдното. Ето как той самият описва един свой неуспешен „експеримент”:


„Заедно с моя помощник Едуард Кели намерихме девствена черна кокошка, хванахме я докато спи и тя не успя да изкудкудяка. Нарамихме мантиите, вълшебния меч, черните свещи, гонга, благовонията и сглобяемия жертвеник. Не след дълго излязохме на главния път. Вървяхме по него, докато стигнахме до кръстовище. Там се спотаихме и изчакахме да стане полунощ.


След това очертахме кръг с тояга от кипарисово дърво, а в центъра на кръга- пентаграм. Добре че взехме тези предпазни мерки, защото духът, който се появи по- късно, се стресна от тях и не ни разкъса.


Застанахме точно в средата на кръга, разкъсаме живата кокошка и започнахме да повтаряме заклинанието: „Еуфас, Метахим, фругативи ет епалави”. Обърнахме се на изток, коленичихме и казахме молитвата, която завършваше с името Божие.


Тогава се яви нечист дух с глава на куче. Беше облечен в алена дреха, жълта риза и зелени бричове. Веднага го познах- беше Асводей, демонът, който преизпълва човешкото сърце с похот и го тласка към разврат и разгул.


Кели изпищя от ужас, демонът се вбеси и се хвърли към нас, но бе спрян, както вече отбелязах, от вълшебния кръг и пентагарама. Не си отиде обаче до изгрев слънце и ни остави да треперим и вием от ужас в тъмнината…”


Некромантията е способ за установяване на връзка с душите на покойниците. Не винаги със зла умисъл, макар че в миналото злонамерените опити са от преобладаващо естество.

Един от най- големите окултисти на всички времена и горещ привърженик на некромантията Елифас Леви предупреждава по този повод: „Духовете не трябва да се призовават напразно; в противен случай общуването с тях се обезсмисля, а може дори да се превърне в опасна игра, вредна за здравето и разума”.


В своята биография художникът- авантюрист Бенвенуто Челини дава едно зловещо описание на подобно преживяване. Той пише как с дванадесетгодишния си ученик Ченци и още двама приятели отишли една нощ в Колизея. Със себе си водели и един сицилиански свещеник, който минавал за магьосник. Били решили да викат демони…


След като сложната подготвителна церемония завършила, магьосникът започнал да вика на иврит, гръцки и латински демоните. Те начаса се появили и преизпълнили древния амфитеатър. Челини ги помолил да го съберат отново с любовницата му. Демоните го уверили, че до един месец тя ще е в леглото му.


Не след дълго всички се уплашили неимоверно, защото демоните продължавали да прииждат, а това вече било опасно. Много опасно! Свещеникът помолил Челини да прояви храброст и да го подкрепи, докато той се опита да ги отпрати.


Малкият Ченци обаче се уплашил не на шега и се разплакал. Това не се понравило на демоните и те били готови да разкъсат цялата компания.


Тогава магьосникът решил да приложи една крайна мярка. Той запалил малко асафетида- смрадлива африканска смола. Нетърпимата воня действително разгонила освирепелите демони…


Осланяйки се на теорията на относителността и квантовата физика, психологът Лорънс Лешън предложи неотдавна една интересна хипотеза. Според нея на този свят съществуват два вида реалност. Едната Лешън нарича сетивна, а другата- ясновидска. Според него и двете реалности са еднакво истински и те взаимно се допълват. Досущ като цветовете на спектъра.


Ние изживяваме живота си в единия край на спектъра- този на сетивната реалност. Надарените мистици, медиумите и поетите имат достъп и до другия край на този въображаем спектър. Некромантията е може би способ за придвижване от единия край на спектъра до другия. Силите на ума и въображението все още не са проучени и разбрани докрай. Твърде вероятно е благодарение на тях един ден да осъществим всичките си мечти- да общуваме с ангели или да викаме зли духове от ада…


АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ

_________________
**********************

Апостол Апостолов

http://www.SuperAstro.net


Нед Юни 12, 2011 4:16 pm Профил WWW
 [ 1 мнение ] 


Кой е на линия

Регистрирани потребители: CommonCrawl [Bot], DotNetDotCom.org [Bot]


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Иди на:  
Powered by phpBB , Almsamim WYSIWYG © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Превод: Ioan Arnaudov